Trenger du mer støtte og informasjon?
Når man får slag, stenger en del av hjernen din ned.
Det samme skjer med en del av deg. Plutselig forandrer livet seg, og det er tøft å komme seg igjen. Men hjernen kan tilpasse seg.
Les om interessegruppen LHL Hjerneslag Barn og Ungdom, som er for barn og ungdom under 18 år med gjennomgått hjerneslag, og deres pårørende. Gruppen drives av frivillige pårørende.
Se oversikt over dine rettigheter etter hjerneslag.
Les også om å være pårørende etter hjerneslag
Se alle våre tilbud: Vi kan hjelpe deg
Møt andre i samme situasjon - bli medlem i LHL Hjerneslag
LHL Hjerneslag ivaretar slagrammedes og pårørendes interesser, tilbyr fellesskap med andre som er i samme situasjon og gir våre medlemmer tilbud som kan bidra til en enklere hverdag og et bedre liv.
Rådgiving fra slagsykepleier
Slagsykepleier Marita Lysstad Bjerke har bred erfaring fra hjerneslagområdet, blant annet fra sykehus. Hun kan bistå med faglig veiledning og råd.
Telefon 22 79 90 10
Åpen: tirsdager kl 12–15, onsdager kl. 17–21
Rådgiving fra logoped
Logoped Vanessa Seidler Krone har mer enn 15 års erfaring som logoped med spesialisering på afasi og andre ervervede logopediske vansker etter hjerneslag. Hun svarer på spørsmål om språk-, tale-, stemme- og svelgevansker.
Telefon 22 79 90 10
Åpen: tirsdager kl 17–20
Du kan også ringe opp med video: https://lhlorg.confrere.com/
Likepersonstilbudet i LHL Snakk med en likeperson
Har du behov for å snakke med andre som er, eller har vært, i samme situasjon som deg? Hvordan takler andre hverdagen og livet med sin sykdom eller som pårørende?
Tilbudet er et supplement til hjelp og omsorg fra helsevesenet, familie og venner.
Alle likepersoner har gjennomført kurs i LHL, og har taushetsplikt. De arrangerer også treningsgrupper og aktiviteter i LHLs lokallag.
Likepersonlinjen
Telefon 22 79 90 90. Åpen hverdager kl. 10–21.
Tastevalg 1: Slagrammet og afasi
Tastevalg 2: Hjerte
Tastevalg 3: Lunge
Tastevalg 4: Andre diagnoser LHL ivaretar
Tastevalg 5: Pårørende
På sykehus og rehabiliteringssteder
LHL har over 300 frivillige likepersoner som er tilstede og tilgjengelig på gitte tidspunkt ved nærmere 30 sykehus og rehabiliteringssteder over hele Norge.
Du finner dem typisk ved et lærings- og mestringssenter, kledd i lilla vest merket LHL, og id-kort.
Aktiviteter i LHLs lokallag
Det er ulike tilbud i de ulike lagene. Det kan være besøkstjenester (hjemme, på institusjon, i nærmiljøet) og samtalegrupper med erfaringsutveksling.
Mange har treningsgrupper (på flere nivå, som skal passe for alle), og fysisk aktivitet i gruppe, som stavgang, turgrupper, bowling, golf, boccia, sykkel og ski og mye mer.
Finn ditt nærmeste lokallag, gruppe eller nettverk
Likepersoner i LHL Hjerneslag Barn og ungdom
Bente Nicolaysen
22 79 90 90Bente Nicolaysen fra Akershus tar imot telefoner fra pårørende til barn og unge (fra 0 til ca. 18 år) som har hatt hjerneslag. Bente er mor til Liam, som fikk første hjerneblødning da han var sju år, og senere som 13-åring.
Hun er også likeperson på Cathinka Guldbergs sykehus (tidligere LHL-sykehuset Gardermoen).
Hun har erfaring med hjerneblødning (cerebral AVM) og hvilke utfordringer svært unge slagrammede og deres pårørende møter i helsevesenet, skolevesenet og på andre samfunnsområder.
Likepersoner i LHL Hjerneslag
Bente Endresen
22 79 90 90Bente Endresen fra Oslo tar imot telefoner fra slagrammede og pårørende fra hele landet.
Hun har erfaring fra å være språkløs rullestolbruker etter en høyresidig aneurismeblødning til, etter bred rehabilitering med fysioterapi, ergoterapi og logoped - å bli en selvgående omskoleringsstudent med bachelorgrad på Høyskolen i Oslo.
Jan Tore Hylle
22 79 90 90Jan Tore Hylle fra Telemark tar imot telefoner fra slagrammede. Jan Tore ble rammet av hjerneblødning i 1994.
Han har erfaring med ulike hverdagsutfordringer knyttet til hjerneslag - fra å ha sittet i rullestol, mistet jobben, har hatt vansker med å bruke kniv og gaffel til å ha mistet førerkortet som følge av synsproblemer.
Ove Hellvik
22 79 90 90Ove Hellvik fra Oslo ble rammet av en hjerneblødning i hjernestammen høsten 2016.
Han har erfaring fra hele forløpet - fra akuttfasen, via rehabilitering til møte med arbeidslivet - og kjenner de ulike sider av livet etter gjennomgått hjerneslag.
Tore André Bjørge
22 79 90 90Tore André fikk påvist hjertesvikt i 2010 og ble transplantert i 2011. Han har også erfart å gå med hjertepumpe (LVAD) i påvente av transplantasjon og føler seg svært heldig som har fått et nytt hjerte.
Tore André fikk også et hjerneslag i 2012 og er aktiv som likeperson også for denne diagnosen.
Få nyhetsbrev fra LHL Hjerneslag og Afasi
Få oppdatert informasjon om hjerneslag og tips om hvordan leve med slag og afasi, samt annen informasjon om helse og livsstil.